POPI Wet

POPI Wet

Liewe NG Gemeente Garsfontein, (see below for English)
POPI-WET
Die vervaldatum vir die Wet op die Beskerming van Persoonlike Inligting, 4 van 2013 (“POPIA”), is 01 Julie 2021 en bring enkele veranderinge mee.
Een van hierdie veranderinge is dat daar van administrateurs verwag moet word om toestemming te verkry vir deelname aan ‘n WhatsApp-, Telegram- of Signal-groep. As sodanig word u hiermee in kennis gestel dat u geregtig is om sodanige toestemming te weier en u mag so ‘n reg uitoefen deur hierdie groep te verlaat.
As u verkies om in hierdie groep te bly, word aanvaar dat u ingestem het om deel te wees van hierdie groep en dat u persoonlike inligting (selfoonnommer, naam, ens.) opmerklik is vir enige persoon in hierdie groep. Ons versoek alle lede van hierdie groep om nie om watter rede ook al van sulke persoonlike inligting gebruik te maak sonder om die toestemming van die betrokke persoon te verkry nie.
Die skeppers, administrateurs en amptenare van hierdie groep is nie en sal nie verantwoordelik gehou word vir enige inhoud in hierdie groep wat as onvanpas, lasterlik, beledigend, aanstootlik, verkeerd of op enige ander manier wettiglik beskou word nie. Ons vrywaar en distansieer ons hiermee van sodanige inhoud, aangesien ons uiteindelik nie verantwoordelik is vir inhoud wat deur gebruikers geplaas word sonder ons vooraf toestemming of goedkeuring nie. Gebruikers is verantwoordelik vir hul eie gedrag en die inhoud wat hulle plaas. Deur vrywillig tot hierdie groep toe te tree en u nie uit hierdie groep te verwyder nie, plaas u uself onder die geplaasde reëls en riglyne van hierdie groep wat gereeld deur die administrateurs en amptenare van hierdie groep gepos word. U moet ook daarop let dat dit moontlik nie moontlik is om inhoud uit hierdie groep te verwyder sodra dit gepos is nie. Whatsapp (TM) gee administrateurs van ‘n groep byvoorbeeld NIE die vermoë om aanstootlike inhoud te verwyder nie, en u stem hiermee saam dat die administrateurs nie verantwoordelik is vir sulke inhoud wat deur die gebruikers geplaas word nie. Gebruikers wat die genoemde reëls van hierdie groep oortree, sal so gou as moontlik verwyder word (of sodra dit onder ons aandag gebring word). U mag niks wat u in hierdie groep sien, hoor of lees as regsadvies of professionele leiding interpreteer nie. U moet eers die inligting wat hier gegee word, self verifieer voordat u daarop reageer. Hierdie groep bestaan slegs vir inligtingsdoeleindes. Hierdie bepalings is nie onderhandelbaar nie en deur ‘n lid van hierdie groep te bly, stem u in tot sulke bepalings. As u nie saamstem nie, moet u die groep onmiddellik verlaat.

POPI ACT

The compliance due date for the Protection of Personal Information Act, 4 of 2013 (“POPIA”) is 01 July 2021 and brings a few changes.

One of these changes is that administrators will be required to obtain your consent for being part of a WhatsApp, Telegram or Signal group. As such, you are herewith notified that you are entitled to refuse such consent and you may exercise such a right by leaving this group.

Should you elect to remain in this group, it will be accepted that you have consented to being a part of this group and to your personal information (cell phone number, name, etc.) being noticeable to any person in this group. We implore on all members of this group not to make use of such personal information for whatsoever reason, without obtaining the consent of the relevant person.

The creators, admins and officials of this group are not and will not be held responsible for any content on this group which is deemed to be inappropriate, defamatory, insulting, offensive, incorrect or in any other way legally actionable. We hereby indemnify and distance ourselves from such content since we are ultimately not responsible for content posted by users without our prior consent, permission or approval. Users are responsible for their own conduct and the content which they post. By voluntarily entering this group and by not removing yourself from this group you place yourself under the posted rules and guidelines of this group regularly posted by the admins and officials of this group. You should also be aware that it is may not be possible to remove content from this group once it has been posted. Whatsapp(TM) for instance does NOT give administrators of a group the ability to remove offensive content and you hereby agree that the administrators are not responsible for such content posted by the Users. Users who transgress the stated rules of this group will be removed as soon as possible (or as soon as it is brought to our attention). You should not interpret anything you see, hear or read on this group as legal advice or professional guidance. You should verify any information given here for yourself first before acting on it. This group exists for information purposes only. These terms are not negotiable and by remaining a member of this group you agree to such terms. If you do not agree please exit the group immediately.

Regards
Admin


css.php